About SPM

Ačkoliv se zdá, že SPM vypadá jako zkratka, tak není, ani se zatím nikdo význam písmen SPM nedozvěděl :-) Jinak jsem noční živočich trpící několika druhy IT deformací a spoustou závislostí. Mezi mé oblíbené činnosti (kromě destrukce a ničení čehokoliv (což obykle zvládnu i od klávesnice :) ) a fanatických výkřiků linux rulezz, případně to by se na inteligentním operačním systému nestalo) patří správa a pokusování se serverovými aplikacemi (unix like systémy, webové servery (Apache), databáze (MySQL, PostgreSQL), mail servery), programování (C++, Python, Perl), webový vývoj (Python, PHP) a také všelijaké hraní s linuxovými systémy (rrdtool (obvykle spojeno se SNMP), zpracování statistik NetFlow, apod.).

Krom věcí spojených s mlácením do klávesnice se jako člen freenetu rád účastním montážím páteřní sítě (a někdy i té koncové), které obvykle probíhají na výškových objektech, občas i za nepříznivých (větrných :)) ) podmínek. Díky tomu jsem se také už musel seznámit s FSO pojítkami, všemožnými radio bazmeky (2,4GHz, 5GHz, 10GHz Alcoma, Ceragon) a vařením optického kabelu.

A pokud už náhodou někám zmizím za jiným účelem, než lést po střechách a komínech, tak se ještě rád věnuji geocachingu (který zde vyfasoval i vlastní sekci :) ) a teď nově i fotografování (jak to dopadne se ještě uvidí; ty pokusy ve fotogalerii vytvořené mobilem se ještě nepočítají :) ).